Det vil være muligheter til profilering i prosjektet!

RX Evolution ønsker å bli et internasjonalt konsept med markedsføring i land som Tyskland, Spania, Frankrike, England, Amerika i tillegg til Scandinavia. Rallycross (RX) interessen er svært økende i hele verden, og VW trekker seg ut av Rally VM fra 2017 for å satse mer på Rallycross.

Rallycross er en arenasport der alt foregår på en lukket bane der publikum og media har god oversikt til en hver tid. FIA World RX sendes på tv i hele verden, se komplett oversikt her. NRK har blant annet sikret seg rettigheter i 3 år, og sendte alle VM runder live i 2016. I tillegg til Supercar (12 runder) kjøres det en klasse som heter RX2 (RX Lites), denne serien går over 7 løp.

Det er her vi mener det er et potensiale for å bygge opp førere til å kjøre denne serie som er raskt økende. Mange ønsker å komme seg inn i RX2, men mangler erfaring og kontaktnett. Gjennom Skaar Racing Team sitt kontaktnett gjennom mange år i sporten vet vi hva som kreves, og hvilke muligheter som finnes. RX Evolution blir etablert for å bygge opp førere, og forhåpentligvis få inn noen i de større teamene.

Ikke alle har mulighet for å kjøre RX2, men det finnes uttalige serier i Europa og vi kommer til å gi råd til utøvere som velger å utvikle seg gjennom RX Evolution. Først å fremst er tanken at utøvere skal komme til Norge for å delta i vårt program (spesialtilpasses utøvers økonomi og forutsetninger). Vi holder til på Gardermoen Motorpark der vi har en langsiktig leieavtale gjennom vårt konsept Motorsport Event.

Estering 2004, SRT med Opel Corsa og leiebil som servicebil, dagens VW Team Sweden eier side om side. Kenneth Hansen som er den mestvinende rallycross fører gjennom tidene lot seg imponere av vårt resultat (9. plass i Super 1600) med våre resurser. Siden den gang har vi holdt kontakten via Frode sitt engasjement som Rallycross komentator mellom 2008-2015 (før NRK fikk rettighetene). I tillegg har Atle vært med Simon Syversen i 2016 som kjører i et team som eies av Jussi Pinomäki som har vært teamsjef for Olsbergs MSE i tre år.

Frode har også konkurrert mot Andreas Bakkerud som i dag kjører for Hoonigan Racing Divisjon som eies av Ken Block (superstjerne i USA med 6,5 mill følgere). Bilde over viser de to sammen på seierspallen i NM 2009, Bakkerud sin aller første pallplass i Rallycross.

Vi har også blitt lagt merke til i Norge gjennom et lite miljø der "alle kjenner alle", og spesielt mange lot seg imponere da vi kom tilbake med denne bilen på søndag etter lørdagens krasj. Vi rettet bilen ila kvelden og natten og rakk løpet søndag med et nødskrik der Frode kjørte inn til en 8. plass. Vi har vært med på utrolig mye morsomme stunder og det har vært lærerikt.

Dorthe Skappel fra God Kveld Norge var i strålende humør etter å ha kjørt Volvo 240

Nå driver Skaar Racing Team med flere prosjekter innen Rallycross. RX Evolution er et nyskapende konsept som har som mål og finne nye talenter og hjelpe de opp og frem. Dersom dere vil profilere dere i dette prosjektet finnes det flere muligheter. Eller om dere rett og slett bare ønsker å kjøre Bilcross / Rallycross selv på lukket bane kan vi bidra med dette. Vi har vært med på mange TV innspillinger og blant annet latt Golden Goal gutta kjøre Rallycross konkurranse.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.